Korkeushyppy

SATHY ry. esitteli vuonna 2006 suomalaiselle työkoirayleisölle jälleen uuden, upean, innovatiivisen koiraurheilulajin: Koirien korkeushypyn. Vuonna 2009 korkeushyppy-laji uudistettiin. Aikaisemmin koiran piti hypätä esteen yli, nyt koiran täytyy tavoitella narun päässä roikkuvaa patukkaa. Patukan tilalla voi olla melkein mikä tahansa lelu tai vaikka koiran oma lempilelu.

Hyväksytty hyppy on sellainen missä koira silminnähden koskettaa patukkaa tai ottaa siitä kiinni. Hyväksytyn hypyn korkeudeksi tulee patukan alareunan korkeus maasta. Hyppysuorituksen tulos on hypyn korkeus jaettuna koiran säkäkorkeudella.


Koirien korkeushyppy amerikanbulldoggi ja amerikanpitbullterrieri hyppäävät korkeutta SATHY-yhdistyksen järjestämässä koirien korkeushyppykokeessa.

Koirien korkeushyppy, uusi hauska SATHY työkoiralaji!


Korkeushyppy on sopiva laji pienille ja isoille työkoirille. Hypyn korkeus suhteutetaan koiran omaan säkäkorkeuteen (mitataan kisapaikalla SATHY ry.: toimitsijoiden toimesta). Näin pienikin koira voi olla voittaja, eikä kisan korkeimmalle hyppäävä koira välttämättä ole voittaja - voittaja on aina se koira, joka hyppää korkeimmalle suhteessa omaan säkäkorkeuteensa nähden. Reilu peli, kuten SATHY kisoissa aina!

Koirien korkeushyppy on SATHY ry.:lle kopioitu USA:sta, jossa kisailua kutsutaan nimellä High Jump. High Jump on USA:ssa erittäin suosittu laji esi. amerikanpitbullterriereiden keskuudessa.

 


Koirien entisen mallisessa korkeushypyssä järjestettiin ensimmäiset Pohjoismaiden Mestaruuskilpailut SATHY Expo 2006 -työkoirien suurtapahtumassa.


Amerikanpitbullterrieri ylittää korkeushyppytelineen kuin vettä vaan.

Amerikankääpiöterrieri valmistautuu hyppyyn.

Hieman ylimitoitettu hyppy takaa hyväksytyn tuloksen.


Tätä sivua ja sivun sisältöä ei saa käyttää mihinkään koira- tai koirarotuvastaiseen tarkoitukseen.

Lisätietoja http://www.sathy.fi
© 1990 - 2023 SATHY
Koirien taakanveto™, Koirien voimaveto™ ja Kääpiöterriereiden tuholaistorjunta™ ovat SATHY ry.:n tavaramerkkejä.