Muut amerikkalaisperäiset työkoirarodut

SATHY ry. auttaa mielellään harrastajia, joiden kiinnostuksen kohteena ovat mitkä tahansa koirarodut, joista on vaikea hankkia tietoa. Minkä tahansa koirarodun ollessa kyseessä on syytä toimia seuraavanlaisesti.

  1. hankkia koirarodusta kaikki mahdollinen tieto, ei pelkästään Internetin välityksellä
  2. selvittää kyseisen koirarodun tausta, jo olemassa olevat rotuyhdistykset ja kasvattajat
  3. selvittää kyseisen koirarodun kasvattajat ja tarkoitusperät

Vasta tämän jälkeen on perusteltua alkaa pohtia mahdollista koiran hankintaa ja maahantuontia. On erittäin tärkeää selvitää rodun tilanne mahdollisimman usean kanavan kautta - jälkeenpäin on usein täysin mahdotonta selvittää sukupuuta, saada koiraa rekisteröityä toiseen järjestöön, tms.

Yleisimmät SATHY ry.:ltä kysytyt koirarodut ovat eri coonhoundit (ajokoirat), shilohshepherd (verraten uusi paimenkoirarotu), ns. tasankointiaanien koirat, eri bulldoggit. Näitä koiria ei kuitenkaan tuoda Suomeen kovin herkästi ja yleensä hanke on kaatunut siihen, että:

  1. tarkemmassa selvityksessä on ilmennyt, ettei ko. rotu vastaa mielikuvaa
  2. maahantuonti on osoittautunut kohtuuttoman kalliiksi, esim. shiloh shepherdin (shilohinpaimenkoira) hinnaksi tulee useita tuhansia euroja.

Tilanteet muuttuvat kuitenkin jatkuvasti, joten jos löytyy kiinnostusta paneutua harvinaisiin koirarotuihin ja tehdä rodulle arvokasta pioneerityötä Suomessa niin SATHY ry. auttaa mieluusti, ottakaa yhteyttä!

Shilohinpaimenkoira

Tätä sivua ja sivun sisältöä ei saa käyttää mihinkään koira- tai koirarotuvastaiseen tarkoitukseen.
Lisätietoja http://www.sathy.fi
© 1990 - 2020 SATHY